‭045 312 4744‬ uutiset@junauutiset.fi
 1. Glacier Express, Sveitsi – Tämä kuuluisa junareitti tarjoaa upeita maisemia Sveitsin Alpeilla, kulkee Zermattista St. Moritziin ja tarjoaa matkustajille upeita näkymiä vuorille, jäätiköille ja laaksoille.
 2. Trans-Siberian Railway, Venäjä – Tämä massiivinen rautatiereitti ulottuu Moskovasta Vladivostokiin ja on maailman pisin juna­yhteys. Se kulkee läpi upeiden maisemien, kuten Ural-vuorten ja Baikal-järven.
 3. Darjeeling Himalayan Railway, Intia – Tämä kapearaiteinen rautatie kulkee Intian pohjois­osassa Darjeelingin kukkuloilla. Reitti tarjoaa henkeäsalpaavia näkymiä Himalajan vuoristoon ja kulkee tiukkojen käännösten ja jyrkkien nousujen kautta.
 4. Copper Canyon Railway, Meksiko – Tämä rautatiereitti kulkee Meksikon Copper Canyonin alueella, tarjoten upeita maisemia ja syvän rotkon läpi kulkevia siltoja. Se on yksi maailman vaikuttavimmista junamatkoista.
 5. West Highland Line, Skotlanti – Tämä upea rautatiereitti Skotlannin ylämailla tarjoaa upeita maisemia järville, vuorille ja linnoille. Se tunnetaan erityisesti matkasta Fort Williamista Mallaigiin, jossa junat kulkevat legendaarisen Glenfinnanin viaduktin yli.
 6. Hiram Bingham-juna, Peru – Tämä ylellinen juna kulkee Cuscon ja Machu Picchun välillä tarjoten upeat näkymät Andeille ja inkien perintöön. Matkustajat voivat nauttia mukavasta matkasta samalla kun ihailevat upeita maisemia.
 7. Ghan, Australia – Tämä junareitti kulkee Australian punaisessa keskustassa Adelaidesta Darwiniin. Matkalla matkustajat voivat ihailla aavikon, rotkojen ja kauniiden maisemien kauneutta.
 8. Flam Railway, Norja – Tämä jyrkkä rautatiereitti kulkee Norjan vuonojen läpi Flamista Myrdaliin ja tarjoaa upeita näkymiä vuorille, vesiputouksille ja vuonoille.
 9. White Pass and Yukon Route, Kanada/Alaska – Tämä historiallinen rautatiereitti kulkee Klondiken kultaryntäysaikojen maisemissa Yukonin ja Alaskan välillä. Reitti tarjoaa upeat näkymät vuorille, rotkoille ja jäätiköille.
 10. Death Railway, Thaimaa – Tämä tunnettu rautatiereitti rakennettiin toisen maailmansodan aikana ja kulkee Thaimaan ja Myanmarin rajalla. Se tunnetaan vaativista rakennusolosuhteista ja historian merkityksestä.
 11. Semmeringbahn, Itävalta – Tämä Unescon maailmanperintökohde on yksi maailman vanhimmista vuoristo­rautateistä ja kulkee upeissa Alppien maisemissa.
 12. The Royal Scotsman, Skotlanti – Tämä ylellinen junamatka tarjoaa matkustajille ainutlaatuisen kokemuksen Skotlannin upeista maisemista, historiallisista nähtävyyksistä ja hienosta palvelusta.
 13. Dzongri Trek, Intia – Tämä rautatiereitti kulkee Intian Sikkimin osavaltiossa ja tarjoaa vaellusmahdollisuuksia upeiden maisemien, kuten Kangchenjungan vuoren, ympärillä.
 14. Tren a las Nubes, Argentiina – Tämä rautatiereitti kulkee Andien yli Argentiinassa ja tarjoaa upeita näkymiä vuorille, rotkoille ja laaksoille.
 15. Bernina Express, Sveitsi/Italia – Tämä upea junamatka kulkee Sveitsin St. Moritzista Italian Tiranoon, tarjoten henkeäsalpaavia näkymiä Alpeille ja kulkee Unescon maailmanperintöalueiden läpi.
 16. Rovos Rail, Etelä-Afrikka – Tämä ylellinen juna tarjoaa ainutlaatuisen matkustuskokemuksen Etelä-Afrikan upeissa maisemissa ja safarien läpi.
 17. Patagonian Express (La Trochita), Argentiina – Tämä historiallinen kapearaiteinen juna kulkee Argentiinan Patagonian upeissa maisemissa.
 18. Settle-Carlisle Railway, Englanti – Tämä kaunis rautatiereitti kulkee Englannin Lake Districtista Yorkshiren Dalesiin ja tarjoaa upeita maisemia ja historiallisia rautatiesiltoja.
 19. California Zephyr, Yhdysvallat – Tämä legendaarinen junareitti kulkee Chicagosta San Franciscoon ja tarjoaa upeat maisemat Yhdysvaltain länsirannikon maisemista.
 20. Belmond Andean Explorer, Peru – Tämä ylellinen juna tarjoaa matkustajille upeita maisemia Perun Andeilla ja kulkee Cuscon, Puno ja Arequipan välillä.